hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn

Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek vanuit topklinische en academische ziekenhuizen samen, levert méér waarde op voor de kwaliteit van onderzoek en daarmee voor verdere innovatie van zorg.

video-thumbnail

Wetenschap & Promotietrajecten

Innovatie en voortuitgang vraagt om onderzoek, ontwikkeling en samenwerking. De stichting BeterKeten faciliteert en stimuleert sinds 2011 de samenwerking op het gebied van patiëntenzorg en wetenschap over de muren van zorginstellingen en specialismen heen. In de lopende samenwerkingsprojecten doet men samen onderzoek om de zorg te verbeteren. 

Vanaf 2016 reikt BeterKeten subsidie uit voor wetenschappelijk onderzoek. De subsidie gaat naar promotietrajecten binnen de BeterKeten ziekenhuizen. De promotietrajecten stimuleren innovatie op het gebied van kwaliteit en doematigheid van zorg en samenwerking binnen de regio.

BeterKeten wetenschapscommissie met leden van alle BeterKeten partners verbeteren de onderlinge samenwerking op het gebied van wetenschap, onder andere door inzet van onderwijs op gebied van wetenschappelijke ontwikkeling van onderzoekers. 

Hieronder leest u meer over de door BeterKeten gesubsidieerde onderzoeksprojecten. Bekijk onze infographic 
Moment of science BeterKeten 2021

BeterKeten Call V

BeterKeten geeft ook dit jaar weer een impuls aan het uitvoeren van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek door het verstrekken van subsidie. In 2022 stelt BeterKeten voor de vijfde keer subsidie beschikbaar voor 3 onderzoeksaanvragen. Per aanvraag is er €207.000,- beschikbaar.

De subsidieoproep richt zich op het vergroten van de regionale impact op (urgent) ervaren gezondheids- en zorgproblemen van patiënten en inwoners in de BeterKetenregio. De aanvraag sluit aan bij de zorg van de toekomst, het profiel van de zorginstellingen in de regio en de maatschappelijke uitdaging waar de regio Groot-Rijnmond voor staat. De subsidie is bedoelt voor het opzetten van een promotietraject op basis van klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Hieronder (download button) vindt u de benodige informatie en documenten voor de indiening van een projectidee. 

Wij kijken uit naar alle mooie en waardevolle projectideeën voor de volgende BeterKeten call! Download

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!