hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn

STARLINGS

De STARLINGS studie heeft zich het doel gesteld om te bepalen welke verschillende risicofactoren het meest bijdragen aan verbindweefseling (fibrose) in de borst na borstsparende behandeling van patiënten met borstkanker of een voorstadium hiervan.

Lopend

Achtergrond

De STARLINGS studie heeft als doel om te bepalen welke verschillende risicofactoren het meest bijdragen aan verbindweefseling (fibrose) in de borst na borstsparende behandeling van patiënten met borstkanker of een voorstadium hiervan. Een borstsparende behandeling bestaat uit een operatie gevolgd door bestraling en soms chemo- en/of immunotherapie. Er wordt gekeken naar de rol van de verschillende combinaties van (onco-plastische) operatietechnieken en bestralingstechnieken die zijn gebruikt, om uiteindelijk de operatie en bestraling zo goed mogelijk op elkaar te kunnen afstemmen. Verder wordt er gekeken naar verschillende factoren die ook invloed kunnen hebben op de verbindweefseling, zoals leeftijd en grootte van de borst. Daarnaast wordt de relatie tussen de aanwezigheid van verbindweefseling in de borst, cosmetisch resultaat en kwaliteit van leven geanalyseerd.

STARLINGS

Studie-informatie

Aanpak

De STARLINGS studie is een samenwerking tussen het Erasmus MC, Albert Schweitzer ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad ziekenhui…

Betrokkenen

Promotietraject Albert Schweitzer ziekenhuis…

Resultaten

Het promotietraject is gestart in september 2021.…

Publicaties

Starlings pitch BeterKeten Netwerkbijeenkomst 25 januari 2024

Vorige

LONGlove

Volgende

SET-Q

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!