hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Franciscus officieel van start met de LONG LOVE studie

Franciscus officieel van start met de LONG LOVE studie, eerste premature patiëntjes nemen deel aan nieuw (digitaal) zorgpad

Ongeveer 8% van alle kinderen wordt te vroeg geboren. Te vroeg geboren kinderen hebben vaker luchtwegklachten in het eerste levensjaar en een lagere longfunctie; zij ontwikkelen op de lange termijn vaker chronische longziekten. In Franciscus Gasthuis & Vlietland kunnen deze kinderen in de toekomst naar verwachting nog beter worden geholpen dankzij de LONG LOVE studie. Afgelopen juli is het Franciscus Gasthuis & Vlietland officieel gestart met de LONG LOVE studie en doen de eerste premature patiëntjes mee aan dit nieuwe zorgpad. Franciscus werkt hierin samen met BeterKeten partners Maasstad Ziekenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis en Erasmus MC.

Binnen het LONG LOVE onderzoek kijken we naar het effect van een geheel nieuw (digitaal) zorgpad op basis van een thuismeet app voor te vroeg geboren kinderen. Een zorgpad geeft helderheid over de stappen in het zorgproces; het geeft aan welk traject een patiënt doorloopt en welke zorgverlener op welk moment welke acties onderneemt. Hierbij is extra aandacht voor de longgezondheid, aangezien te vroeg geboren kinderen vaker last hebben van luchtweg- en longklachten.’, aldus Kishan Tsang (arts-onderzoeker Kindergeneeskunde).

Wilt u meer weten over de LongLove studie, klik hier.

Vorige

Ruim twee ton voor onderzoek naar beste combinatie van borstbesparende operatie en bestraling

Volgende

WereldReumaDag

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!