hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

WereldReumaDag

WereldReumadag | 12 oktober 2022
Dit jaar staat wereld reumadag in het teken van een gezonde leefstijl en de invloed hiervan op reumatische klachten. Vanuit de stiching BeterKeten wordt de regionale samenwerking voor Kinderreuma ondersteund en heeft de onderzoekgroep een subsidie ontvangen voor de BRAVOO-studie. 


De BRAVOO-studie (Betere herkenning van Reactieve Artritis ter Voorkoming van Overbehandeling en Onnodige zorgconsumptie) is een observationele, prospectieve, multicenter studie naar kinderen van 6 maanden tot 18 jaar met een first-onset artritis.  

Het doel van deze studie is om de bekende en onbekende pathogenen van reactieve artritis te onderzoeken bij. Er zal middels een gestructureerde benadering diagnostiek worden afgenomen om een evidence-based diagnostische richtlijn te ontwikkelen. Door het vaststellen van pathogenen die tot reactieve artritis leiden en hiermee andere vormen van artritis zoals een bacteriële artritis en jeugreuma uit te sluiten, kan reactieve artritis in een vroeg stadium worden gediagnosticeerd. Dit kan resulteren in minder antibiotica gebruik en lagere zorgconsumptie.  

De studie is in maart 2021 van start gegaan en wordt inmiddels uitgevoerd in 9 ziekenhuizen in Regio Rijnmond. Op dit moment is bijna 1/3e van het beoogd aantal inclusies (200 proefpersonen) behaald.

Voor meer informatie zie https://beterketen.nl/bravoo

Vorige

Ruim twee ton voor onderzoek naar beste combinatie van borstbesparende operatie en bestraling

Volgende

Corona is op z’n retour, maar long covid niet: nieuw onderzoek moet tot betere behandeling leiden

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!