hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Week van de Schildklier

Week van de Schildklier: wat weet jij over de schildklier?

Een schildklieraandoening kan iedereen overkomen. Daarom is het extra belangrijk dat iedereen kennis heeft van het orgaan en de klachten bij een niet goed werkende schildklier. Ondanks dat ruim 700.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening hebben, is er nog veel onbekendheid over de schildklier.

Schildklier Organisatie Nederland wil daar met de Week van de Schildklier (21 tot en met 25 mei) verandering in brengen. Dit jaar is het thema: het zal je schildklier maar zijn. 

Tijdens de Week van de Schildklier zijn er door het hele land bijeenkomsten en informatiestands om het publiek bewust te maken van de schildklier en mensen met klachten inzicht te geven en handvatten te bieden. Ook is de Week van de Schildklier bedoeld om mensen met een schildklieraandoening te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Test je kennis

Speciaal voor de Week van de Schildklier heeft Schildklier Organisatie Nederland (SON) een quiz ontwikkeld waarmee mensen hun kennis over de schildklier kunnen testen. De quiz is in te vullen via de website schildklier.nl, in informatiestands door het hele land en via social media.  

Afsluitend op de Week van de Schildklier organiseert SON een workshop tijdens het congres Dag van de Vrouwengezondheid. Dorenda van Dijken (gynaecoloog) en Peter Bisschop (internist-endocrinoloog) richten zich tijdens de workshop De vrouw en haar schildklier, op de complexe interactie tussen schildklieraandoeningen en verschillende aspecten van de vrouwelijke gezondheid zoals de overgang.  

Een volledig overzicht van alle (online) bijeenkomsten is te vinden op de website weekvandeschildklier.nl.

Vorige

Ruim twee ton voor onderzoek naar beste combinatie van borstbesparende operatie en bestraling

Volgende

Startschot voor Health Research Data Space (Zuidwest Nederland)

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!