hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Regionale samenwerking op het gebied van sferocytose bij kinderen van start!

In navolging van de zeer succesvolle samenwerking op het gebied van ITP bij kinderen, gaan we nu van start met het verbeteren van de zorg voor kinderen met sferocytose.

Het ziektebeeld sferocytose valt onder de membraanstoornissen, waaronder ook elliptocytose en pyropoikilocytose vallen. Dit zijn erfelijke bloedaandoeningen waarbij de rode bloedcellen (erytrocyten) een iets andere vorm hebben dan normaal en sneller worden afgebroken dan normaal (hemolyse).

Een patiënt met sferocytose kan in de eerste dagen na de geboorte reeds klachten ondervinden, met potentieel irreversibele neurologische schade tot gevolg. Het is dus zaak bij deze kinderen tijdig te onderkennen dat (hoog) specialistische zorg nodig is.

Er is voor gekozen om een regionaal zorgpad te ontwikkelen, zodat de zorg voor deze kinderen nog beter gestroomlijnd en afgestemd wordt. Deze samenwerking is breder dan de 6 BeterKeten ziekenhuizen: in de kerngroep participeren onder leiding van Heleen van Ommen en Saskia Luijnenburg vanuit het Sophia Kinderziekenhuis, kinderartsen van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, het HAGA, het Maasstad 
Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda, Amphia ziekenhuis, Ikazia ziekenhuis, het Bravis ziekenhuis, het Admiraal de Ruijter ziekenhuis, UMC Utrecht - WKZ en het Amsterdam UMC.

Vorige

Ruim twee ton voor onderzoek naar beste combinatie van borstbesparende operatie en bestraling

Volgende

Datum bekend voor Netwerkbijeenkomst "Grensverleggend"

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!