hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Nieuwe voorzitter en vice-voorzitter bestuur BeterKeten

Sinds 1 januari 2024 heeft het bestuur BeterKeten een nieuwe voorzitter en nieuwe vice-voorzitter: Niels Honig, voorzitter Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland en Ruud Nellen, co-bestuurder IJsselland Ziekenhuis.  Zij vervangen Marjolein Tasche (voormalig voorzitter RvB Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Sjoerd Niehof (voormalig stafvoorzitter, Maasstad Ziekenhuis).

Marlise Schouten, directeur BeterKeten: “Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Niels en Ruud en heb er alle vertrouwen in dat we daar waar de Beterketen voor staat, namelijk regionale samenwerking in de zorg door en met zorgprofessionals over de eigen instellingsmuren heen verder kunnen versterken. Zo lukt het ons samen om op de langere termijn de zorg in de regio passend, betaalbaar en toegankelijk te houden.”  

Ruud Nellen, co-bestuurder IJsselland Ziekenhuis: “Sinds 2022 is het IJsselland Ziekenhuis bestuurlijk toegetreden tot BeterKeten. BeterKeten is een uniek samenwerkingsorgaan dat voor de zorgprofessional enorme meerwaarde heeft voor kennisdeling en samenwerking op zorginhoudelijke en wetenschappelijke vraagstukken. Dit komt ten goede aan de patiëntenzorg. Dit heb ik, persoonlijk als dermatoloog, de afgelopen jaren ervaren, bijvoorbeeld met het oprichten van het netwerk voor anogenitale zorg. Ik heb er zin in om als vice-voorzitter een belangrijke rol te vervullen aan deze bestuurlijke tafel, in de vertegenwoordiging van de medische zorgprofessional en zo meer van dit soort initiatieven mogelijk te maken". 

Niels Honig, voorzitter Franciscus: "Sinds 1 juli 2023 heb ik bij Franciscus het voorzittersstokje overgenomen van Marjolein Tasche. Begin dit jaar heb ik ook haar voorzittersrol bij BeterKeten overgenomen, een sterk netwerk van ziekenhuizen en zorgprofessionals waarbij passende zorg wordt gerealiseerd, samen met zorgprofessionals en patiënten. Samen met mijn collega-bestuurders van de Beterketen, het team en andere regionale partners kijk ik uit naar de verdere ontwikkeling en versterking van het netwerk. Met als doel het verbeteren van de gezondheid van de patiënten door regionale samenwerking op zorginhoud en wetenschappelijk onderzoek in de regio.”

Vorige

Ruim twee ton voor onderzoek naar beste combinatie van borstbesparende operatie en bestraling

Volgende

Week van de Schildklier

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!