hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Doelstelling en aanpak

Het SET-Q onderzoek stelt zich als doel inzicht te krijgen in de huidige kwaliteit van de endo-echografie en de diagnostische opbrengst te verbeteren door gebruik te maken van een nieuwe veel belovende endoscopische techniek om beter weefsel te verkrijgen

Dit onderzoek vindt plaats binnen het, inmiddels zeer succesvolle, QUEST consortium. QUEST is in 2015 opgericht en staat voor QUality in EndoSonography Team. Landelijk gezien is dit een uniek samenwerkingsverband met als doel de kwaliteit van de endo-echografie in de regio te verbeteren. Binnen QUEST participeren pathologen en maag-, darm- en leverartsen van diverse grote ziekenhuizen in Zuid-Holland, waaronder Maasstad ziekenhuis, Erasmus MC en enkele BeterKeten ziekenhuizen. Dit consortium heeft al aangetoond dat het een uitstekend platform is voor kwaliteitsverbetering van endo-echografie bij alvleesklierkanker.

Met de uitkomsten van het SET-Q onderzoek bij subepitheliale afwijkingen wordt beoogd een blijvende impact te maken op de kwaliteit van zorg, de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren en efficiënter gebruik te maken van schaarse zorgmiddelen.

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!