hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Ambitie

Kinderen en jongeren < 24 jaar met klachten van het bewegingsapparaat in de regio Groot-Rijnmond krijgen de beste zorg op de juiste plaats. De beste zorg is zorg die patiëntgericht, kwalitatief hoogwaardig en doelmatig is. Het is zorg die naadloos op elkaar aansluit tussen de echelons en waardevol voor de patiënt is. 

Gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan de innovatie van de zorg en het vakgebied.

Het is de wens om de samenwerking tussen de ziekenhuizen in de regio Groot-Rijnmond op het gebied van zorg voor kinderen met klachten van het bewegingsapparaat te intensiveren. Dit leidt tot:

-       Optimale kwaliteit van zorg door ervoor te zorgen dat kinderen met klachten van het bewegingsapparaat op de juiste locatie door de juiste medisch specialist behandeld wordt. Waar sprake is van meerdere zorgaanbieders, sluit de keten van zorg naadloos op elkaar aan. Dit leidt tot korte en efficiënte lijnen tussen de huisarts en de diverse medische specialisten. 

-       Meer inzicht en kennis door samenwerking. Reuma bij kinderen is een zeldzame ziekte waarbij bundeling van krachten de expertise van het behandelteam in het regionale ziekenhuis vergroot. 

-       Innovatie van zorg door gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek te verrichten bij kinderen met klachten van het bewegingsapparaat. Hiermee wordt meer inzicht en kennis verkregen en dit zal de kwaliteit van de zorg voor de doelgroep verbeteren.

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!