hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Psychologische dynamiek van samenwerken

Sandra Schruijer verzorgde een lezing waarbij zij inging op de vraag waarom samenwerking over organisatiegrenzen lastig is, ook al lijkt het op papier zo gemakkelijk.

Vanuit een psychologisch perspectief legde zij uit waarom omgaan met verschil, kenmerkend voor samenwerking, een hele uitdaging is. Het kapitaliseren op verschil is juist essentieel voorsuccesvolle samenwerking. Sandra besprak de spanningen die inherent zijn aan samenwerking, maar schetste ook de voorwaarden die nodig zijn om samenwerkingsrelaties te ontwikkelen. Het aangaan van conflict is hierbij noodzakelijk.

Sandra Schruijer is directeur van Professional Development International BV, actief op het gebied van actie-onderzoek, organisatie-advies,(interorganisationele) groepsdynamiek en –begeleiding,en professionele ontwikkeling. Daarnaast is Sandra hoogleraar Organisatiewetenschap aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht. Haar onderzoek betreft de dynamiek vaninterorganisationele samenwerking (werken met diversiteit, vertrouwen, conflict). Zij verzorgt onderwijs op gebied van samenwerking, groepsdynamiek en organisatie-ontwikkeling.

Lees hier de artikelen van Sandra Schruijer over
- pussyfooten
- samenwerkingsrelaties over organisatiegrenzen

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!