hoekje
hoekje
hoekje
hoekje
LinkedIn
nieuws-detail

Ambitie

“Obesitas is zoveel meer dan alleen voeding en bewegen”. De ambitie van het  Centrum Gezond Gewicht is om de zorg voor patiënten met overgewicht/ obesitas te verbeteren. Zorg geleverd door professionals op diverse locaties volgens de laatste inzichten. Gezamenlijk nagaan hoe de patiënt met (ernstige) obesitas goede zorg te geven. Zorg die afgestemd is op de kenmerken van het individu. Het concept precision medicine wordt hierbij nagestreefd. Iedere patiënt heeft baat bij de individuele behandeling.

Het lijkt zo simpel: gewoon wat meer bewegen en minder eten. Toch is het complexer dan het lijkt. De barrières die een gezonde leefstijl in de weg staan liggen vaak op een ander vlak: gedrag, gewoontes, stress, slaap, opvoeding, IQ, beperkingen of blessures, psychopathologie, vechtscheiding, medicatie, aanleg (genetisch profiel), jojo-effect na streng dieet met verlaagde verbranding tot gevolg. 

Centrum Gezond Gewicht zet zich in voor een innovatieve en effectieve aanpak van (ernstige) obesitas bij kinderen en volwassenen. Het streven naar een gezond gewicht door inzet op preventie maakt hier onderdeel vanuit. We doen dit door regionaal samen te werken op het gebied van zorg, onderwijs en wetenschap en door het vervullen van een coördinerende rol om de ‘beste obesitas zorg op de juiste plek’ aan te bieden.

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!